fbpx

За терапията

Когнитивно-поведенческата терапия (ефективен начин на лечение при паник атаки, стрес, тревожност), по-често споменавана като КПТ, се фокусира върху начина, по който хората мислят и действат, за да им помогне да се справят с емоционалните и поведенчески проблеми. Идеята на КПТ е, че това което мислите, това чувствате. Следователно КПТ работи върху начина ви на мислене и възприятие за вас и околния свят.

Практиката ми е в направление КПТ е насочена и отворена за всеки.

Всеки, който преминава през тежък период – преживява паник атаки, загубил е роднина, дете, близък. Всеки, който е в процес на развод или просто обмисля тази крачка. Терапията ми е за този човек, който усеща скованост, притеснение, ограничение. При страх или търсене на отговори. За всеки, който иска един разговор, за да чуе една различна гледна точка.

Защо обаче да се спреш на мен ? Тук може да прочетеш повече.

Във всяка наша среща ти ще си в центъра. Ще имаш главна действаща роля. Ето и важни подробности за теб – линк.

 

„Нашите клиенти са онези, които изразяват и изживяват съзнаваните и несъзнаваните тенденции в културата. Невротикът или човекът, който страда от това, което сега наричаме характерово разстройство, се характеризира с факта, че обичайните защити на културата не му вършат работа – една принципно  болезнена ситуация, която той повече или по-малко съзнава. „Невротикът“ или личността, „страдаща от характерово разстройство“, е човек, чиито проблеми са толкова тежки, че той не може да ги преживее чрез нормалните средства на културата – като работа, образование, религия. Нашият клиент не може или не желае да се нагоди към обществото. Това на свой ред може би се дължи на единия или и на двата от следните взаимносвързани елементи. Първо, в неговия живот са се случили травмиращи или злощастни преживявания, които са го направили по-чувствителен от средното и по-малко способен да живее със своята тревожност и да се справя с нея. Второ, той може да притежава по-голямо от обичайното количество оригиналност и потенциал, които напират да се проявят и когато бъдат блокирани, го разболяват.

Роло Мей, „Любов и воля“

0
Доволни клиента