fbpx

Враговете на любовта

Така че враговете на любовта не са привлекателната колежка или секси фитнес треньорът, приятелчетата на по чашка или майката на половинката ви. Това са само вируси, които, съзнателно или несъзнателно, търсят нещо, което да инфектират. Враговете на любовта са силите вътре в нас, които ни карат да се държим по нелюбящ, невнимателен или разрушителен начин. Пренебрегването и безразличието, между другото, са също толкова силно разрушителни и съсипващи любовта като обидите и изневярата.
Враговете на любовта са неуважението и многото начини на проявата му, навикът и многото начини за изпадане в него, невниманието и всички възможности за интимност и емпатия, които то пропуска. Това са лошото настроение и подривното въздействие, което то оказва върху другите хора; ревността и неустоимата й жажда за доказателства; гневът и неговите хидроподобни форми, от яростта до студеното мълчание.

Враговете на любовта са постоянните критики и безкрайните самооправдания; заядливостта и глупавата и неспособност да промени подхода; постоянното отсъствие и нарастващата пропаст, което то създава, Това са лъжите, които унищожават доверието; безразличието и непреодолимата му подривна сила; Това са грубостта и смъртоносната й способност да нанася рани, които повече никога не зарастват; подлостта, която задушава всяко великодушие. Сигурна съм, че можете да се сетите за още.

Автор : Лесли Гарнър, „Житейски уроци“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *