fbpx

„Целта е да запълниш дупката така, че вече никой да не пада в нея.“

Плашещо е да предприемеш големи промени, но винаги имаме достатъчно смелост да направим следващата правилна стъпка. Една малка стъпка и после още една. Така се отглеждат деца, вземат се дипломи, пишат се книги и се осъществяват съкровени желания.
Коя е следващата правилна стъпка? Каквато и да е тя, направете я.

***

Ала един ден терапевтката ми каза, че тези сълзи са мое предимство. Керъл заяви, че те са част от мен толкова, колкото и сините ми очи и кестенявата коса : „Какъв прекрасен дар е да чувстваш толкова силно“ – заключи тя.

***

…схемата с недостъпните мъже, които водят война срещу близостта и разбирателството.

***

Големите неща рядко те изпращат в дупката. Обикновено виждаш как големите неща се задават и ги избягваш. Ако видиш, че се задава влак, излизаш от коловоза и заставаш далеч от релсите. Малките неща те запращат надолу. Нещата, които не виждаш, че се приближават, докато не погледнеш в огледалото за обратно виждане.’

***

Необходимо е усилие да преосмислиш себе си, но когато го направиш, целия живот се променя към по-добро – и най-вече интимните връзки. Ако не извършиш този тежък труд, постоянно ще пропадаш в миналото и при всяка връзка ще изваждаш най-лошото и от мама, и от тати. Преобръщането на мисленето няма да те избави от дупките в живота, но може да те предпази да не паднеш в тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *