fbpx

Защо просто не изричах желанията си?

Защо просто не изричах желанията си? Защото всеки път, когато събирах смелост да споделя какво искам и не го получавах, се чувствах обезсърчена. За да избегна чувството, че съм отхвърлена, започнах да крия желанията и очакванията си. Не ги ли назоваваш, няма особена вероятност да си осъществиш. Жените често играят тази игра и почти винаги губят.

Най-накрая проумях загадката. Ако някой те попита какво искаш, вместо да криеш желанията си, вместо да потискаш сърдечните си влечения от страх да не би да не се сбъднат, опитай следното : запитай се какво наистина ще те направи щастлива. Не се ограничавай с един-два отговора. Помисли за поне три варианта като и трите са ти присърце. Така ще му е много по-лесно да избере какво да ти предложи, но ти ще си обърнала играта в твоя полза.

Когато имаш връзка с някого, работиш, имаш семейство, вече си родител, както и във всяко едно отношение, в което се озовеш, следва да поемеш отговорност за собственото си щастие, защото никой друг освен теб не е в състояние да го направи. Фокусирай енергията си върху моделирането на желания живот, вместо да чакаш някой да ти го посочи и поднесе на тепсия. Да завършиш колеж. Да направиш кариера. Представи си какво те прави щастлива и го избирай. Всеки ден.

На никой на тази планета не му е работа да те прави щастлив/щастлива. Нито на майка ти, нито на баща ти, нито на съпруга, партньора, приятелката, приятеля, децата, шефа, колегите, приятелите ти, хороскопа ти. Това е изцяло твоя грижа.

Всичко започва с избора да бъдеш щастлива.

Когато те налегне чувство на страх, унилост, тъга, мъка и самосъжаление, просто спри и си задай въпроса : “ Искам ли да съм щастлива ?“.
Отговорът не е : “ Да, но…“
В тази работа няма „но“.
Тя е изцяло в твоите ръце.

Автор : Реджина Брет, „Бог никога не спи“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *