fbpx

След пет години това дали ще има значение ?

И ето един ден реших да престана да се самосъжалявам и си създадох собствени спомени. Купих си чифт обувчици за новородено – бели, копринени, със седефени копчета. Точно като сладките обувчици, каквито би ми се искало мама да е купила и запазила. Дори си избрах и красива дрънкалка и я обявих за моя.

***

На мен се пада да се връщам към детството си и да издирвам радостните моменти в него. Да правя преглед на живота си и да откривам хубавото. Да гледам в бъдещето и да изграждам очакващите ме там щастливи моменти.
На мен се пада да създам магията. Това се отнася и за вас. Предвиждайте и изпитвайте поне един час на седмица чиста радост. Извеждайте детето – или децата – у вас на ежеседмична разходка.

***

Имам работата мечта. И всичко, защото не приех „не“ за отговор и продължих да рина с лопатата.

***

Подготви се старателно и се пускай по течението.

***

Обожавам да цитирам Рей Бредбъри, че всички ние сме чудо на Животворната сила. Кара ме да се чувствам жива, дишаща, възклицателна, създадена от вселената, която просто иска да изкрещи себе си и всичко в нея да оживее. Мисля, че тъкмо това е да бъдеш ексцентричен : да си вик на вселената. И какво чакаш още?
Изкрещи !

***

„Най-голямата движеща сила във вселената е взаимното усилване“

***

След пет години това дали ще има значение ?

Автор : Реджина Брет, „Бог никога не спи“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *