fbpx

Както казва един приятел, може да си щастлив, може и да си нещастен, усилието е едно и също.

Погъделичкай се по-вътрешната страна на ръката. Гледай глупави комедии, купи си няколко смешни книги, слушай старите записи на Бил Косби.

Изведи се сама навън. Планирай цяла вечер със себе си. Поръчай си любимото вино, разядка, предястие и десерт. Когато сервитьорът те попита, дали по едно от всяко, отговори „ДА“ с възторг, а не със срам.

Слушай любимата си музика от гимназията. Пусни си диска с любимите песни. Наречи го саундтрак на живота си.

Състави списък с 20-те най-хубави неща, които са ти се случвали през живота. После изреди 20 неща, които би искала да ти се случат; избери едно и направи така, че да се случи.
Напиши писмо до себе си от името на тази, която си била преди 6 години. Какво ще каже детето на вече порасналия човек. Използвай мек молив и пиши с лявата ръка (ако си левак, пиши с дясната).

Пренареди спалнята си. Постарай се слънчевите и лунните лъчи да я огряват. Постави блещукащи светлинки в ъгъла.

Вслушай се в разговорите, които водиш със себе си. Промени ги, ако не са приятни. Напиши нов сценарий. Постави позитивни твърдения из цялата къща. Скрий ги в кутията за ръкавици, аптечката, фризера, под капака на сушилнята, в чекмеджето за чорапи.

Събери разпилени снимки и направи колаж на хората, които най-много и истински те обичат.
Придържай се към собствените си потребности и желания и така ще престанеш да имаш настоятелни неосъществими очаквания към другите. Вече няма да се обръщаш към тях с незадоволени апетити. Ще бъдеш удовлетворена от това, което споделяш и което облагодетелства и двете страни.

Приеми с гордост, че си се нагърбила със собственото си щастие. Вече официално си назначена за Генерален директор на съдбата си. Както казва един приятел, може да си щастлив, може и да си нещастен, усилието е едно и също.

 
Автор : Реджина Брет, „Бог никога не спи“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *